4art Tilburg - Antoon de Jong

Antoon de Jong ontvangt predicaat Hofleverancier

125 jaar teken- en schildermaterialen

Het Tilburgse 4Art-lid Antoon de Jong BV mag zich sinds 15 juni 2011 hofleverancier noemen. Bij gelegenheid van het 125-jarig bestaan kreeg de onderneming bovendien de Tilburg Trofee uitgereikt.

antoondejong-1Het Tilburgse familiebedrijf Antoon de Jong BV is zijn zakelijke activiteiten gestart op 1 maart 1886. De huidige eigenaar Clemens de Jong vormt de vierde generatie die leiding geeft aan het bedrijf. Hij stamt in rechtstreekse lijn af van oprichter Antoon de Jong. Op dit moment wordt het bedrijf aangeduid als Antoon de Jong BV Teken- , schilder-, hobbymaterialen en lijstenmakerij. In de relatief kleine markt van teken- en schildermaterialen neemt Antoon de Jong in stad en regio een vooraanstaande plaats in. Behalve als winkelbedrijf voor particulieren levert het bedrijf ook materialen aan scholen en instellingen en vervult het een tamelijk unieke en belangrijke functie als opleidingsplaats voor leerlingen MBO Detailhandel. In 1998 heeft Antoon de Jong zijn leerwinkel bij De Rooi Pannen geopend.

antoondejong-3Vanwege het 125-jarig bestaan en goede faam en naam van het bedrijf heeft Hare Majesteit de Koningin aan Antoon de Jong BV het recht tot het voeren van het koninklijk wapen met toevoeging 'bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' verleend. De gemeente Tilburg sprak haar waardering voor het bedrijf uit door middel van de Tilburg Trofee.

Voor meer informatie: www.antoondejong.nl

(dit artikel is overgenomen uit 4art inspiration magazine najaar 2011)