De Cultuurkantine

Het Dossier 2.0

20 Kinderen uit de jeugdzorg zijn druk bezig met het maken van de kunstwerken die, als het eindbedrag wordt gehaald, medio januari onderdeel zijn van de eindexpositie Het Dossier 2.0  Via crowdfunding halen we geld op om de expositie mogelijk te maken. U helpt al mee voor 10 euro!

Stichting De Cultuurkantine is de initiator van Het Dossier 2.0. Het kunstproject Het Dossier 2.0 geeft 20 kinderen van jeugdzorgaanbieder Juzt de kans via kunst zelf stem aan hun levensverhaal te geven. De kunst komt rechtstreeks uit het hart en ziel van de kinderen.

Paul en Johnny

Vrijwilliger Jack haalt Johnny (9) elke week op bij de jeugdzorginstelling waar hij woont en brengt hem naar het atelier van Paul van Osch. Het atelier is op het terrein van een boerderij in Bavel. Paul is enthousiast:  'Johnny en ik hebben al veel gedaan. Om Johnny te blijven prikkelen hebben we al met verschillende materialen gewerkt! Ondermeer met klei en gips.' Maar voordat Paul en Johnny in het atelier aan de slag gaan, moet eerst de houtkachel aan en wordt er fikkie gestookt. 'Een vast ritueel dat Johnny helemaal geweldig vindt.'
Het eindkunstwerk moet wel iets met vuur te maken hebben!


Als Stichting De Cultuurkantine de benodigde financiën bij elkaar krijgt, is straks het kunstwerk Johnny te zien op de eindexpositie tijdens De Cultuurnacht op 25 januari 2013 in Breda. Dankzij uw donaties kunnen we ook kaarten, een begeleidend boekje maken en voor de kinderen een afdruk van hun kunstwerk.

Bertien Minco, directeur Jeugdcultuurfonds:
'Het atelier van de kunstenaar is een plek waar je mag zijn wie je bent, waar je mag uiten wat er in je leeft, dat gun je toch ieder mens! En al helemaal gun je het kinderen. Alle kinderen, maar kinderen uit de jeugdzorg, die gun je dit nog net een beetje meer.'

Meer informatie op http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/683-dossier-2-0